Jordnötsritzar!
200 g mjölkchoklad
1 burk jodnötsmör
1 paket Ritz crackers
♥ Smält chokladen i ett vattenbad.
♥ Bred jordnötssmör mellan två kex.
♥ Doppa kexen i chokladen.
♥ Dekorera gärna med tex, strössel, jordnötter.
♥ Ställ godiset kallt.
brownie cupcakes. ♥
ca. 12 cupcakes.
200 g hasselnötter)
175 g smör
1 ½ dl socker
1 ½ dl ljust muscovadosocker
1 ½ dl kakao
½ dl ljus sirap
1 nypa salt
1 ½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
100 g mörk choklad
♥ sätt på ugnen 200 grader.
♥ (Rosta hasselnötterna gyllene i ugnen i 5-10 och gnugga sedan bort skalet.)
♥ Vispa smör, socker och muscovadosocker krämigt.
♥ Rör i kakao, sirap och salt. Blanda mjölet med bakpulvret.
♥ Vispa ner ägg i taget och vänd sist ner mjölblandningen i smeten.
♥ Hacka chokladen och rör ner den tillsammans med hasselnötterna i smeten.
♥ Fyll muffinsformarna till två tredjedelar.
♥ Sänk nu ugnstempraturen till 175 grader och grädda muffinsarna i ca 20 minuter.
♥ prova om muffinsarna är klara med en sticka, men de ska vara lite kletiga i mitten.
♥ Servera gärna med en klick grädde och lite hallon på muffinsen!
bild tagen av google.
scones ♥
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
50 g smält smör
lite salt
grundrecept cupcakes!
recept ur boken leila bakar!
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska
vara helt torr när när du dragit ut den.
chokladmuffins!
4 dl vetemjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
175 g mörk eller ljus choklad efter smak
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja
Sätt ugnen på 175°C. Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Rör om och blanda väl. Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 min med elvisp. Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i pappersformar för Amerikanska muffins. Fyll dem lite mer än hälften. Ställ på stora chokladbitar på högkant och tryck ner dem lite, lite försiktigt så att inte all choklad hamnar i botten utan i mitten när muffinsarna gräddas (det sjunker ner). Grädda 20-25 min i mitten av ugnen, om du använder små muffinsformar ca 15 min.
sommarmuffins!
foto - pelle :)
ingredienser!
5 dl vetemjöl
2 1/2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 dl filmjölk
2 ägg
3/4 dl olja
3 dl frysta hallon
♥ blanda allt i en skål och rör ner hallonen sist!
fyll i höga formar och grädda i ugnen i 175 grader ca 25 minuter! prova med sticka och se när dom är klara! ♥