Jordnötsritzar!



200 g mjölkchoklad
1 burk jodnötsmör
1 paket Ritz crackers

♥ Smält chokladen i ett vattenbad.
♥ Bred jordnötssmör mellan två kex.
♥ Doppa kexen i chokladen.
♥ Dekorera gärna med tex, strössel, jordnötter.
♥ Ställ godiset kallt.

brownie cupcakes. ♥

ca. 12 cupcakes.
 
200 g hasselnötter)
175 g smör
1 ½ dl socker
1 ½ dl ljust muscovadosocker
1 ½ dl kakao
½ dl ljus sirap
1 nypa salt
1 ½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
100 g mörk choklad

♥ sätt på ugnen 200 grader.

♥ (Rosta hasselnötterna gyllene i ugnen i 5-10 och gnugga sedan bort skalet.)

♥ Vispa smör, socker och muscovadosocker krämigt.
♥ Rör i kakao, sirap och salt. Blanda mjölet med bakpulvret.
♥ Vispa ner ägg i taget och vänd sist ner mjölblandningen i smeten.
♥ Hacka chokladen och rör ner den tillsammans med hasselnötterna i smeten.
♥ Fyll muffinsformarna till två tredjedelar.
♥ Sänk nu ugnstempraturen till 175 grader och grädda muffinsarna i ca 20 minuter.
♥ prova om muffinsarna är klara med en sticka, men de ska vara lite kletiga i mitten.

♥ Servera gärna med en klick grädde och lite hallon på muffinsen!


bild tagen av google.

scones ♥

3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
50 g smält smör
lite salt


grundrecept cupcakes!



recept ur boken leila bakar!

100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska
vara helt torr när när du dragit ut den.

chokladmuffins!



4 dl vetemjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
175 g mörk eller ljus choklad efter smak
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja

Sätt ugnen på 175°C. Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Rör om och blanda väl. Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 min med elvisp. Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i pappersformar för Amerikanska muffins. Fyll dem lite mer än hälften. Ställ på stora chokladbitar på högkant och tryck ner dem lite, lite försiktigt så att inte all choklad hamnar i botten utan i mitten när muffinsarna gräddas (det sjunker ner). Grädda 20-25 min i mitten av ugnen, om du använder små muffinsformar ca 15 min.


sommarmuffins!



foto - pelle :)

ingredienser!

5 dl vetemjöl
2 1/2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 dl filmjölk
2 ägg
3/4 dl olja
3 dl frysta hallon

♥ blanda allt i en skål och rör ner hallonen sist!
fyll i höga formar och grädda i ugnen i 175 grader ca 25 minuter! prova med sticka och se när dom är klara! ♥


RSS 2.0